Juni månad!

I Juni kunde vi börja skörda det första i köksträdgården. Gav bort rädisor i omgångar till grannarna då jag fick så mycket. Riktigt roligt!

Pojkarna uppskattade jordgubbarna mest :)

Lite skeptisk var Loui att smaka den första jordgubben, men sen gick han inte att stoppa. Theo och Loui gick ofta till jordgubbarna och åt i somras. Loui älskar också tomater och gick ofta och norpade åt sig en liten tomat.

Att försöka hålla den här galningen lugn efter nyckelbenbrottet var inte lätt. Inte lyssnar han heller :P

Att springa på vårat berg är ju väldans kul, och det förstår jag. Men sagt åt dem många gånger att inte vara precis på sidan där vi sprängt bort halva berget där det tar tvärslut. Hör hur Theo vrålar till och när jag springer ut så sitter han fastkilad som en fällkniv mellan berget och en stor kruka med Dahlior som jag ställt där. Inte fler brutna ben nu!!

Men som tur var så klarade han sig med skrapsår och blåmärken den här gången.

Var även dags för Theos första tandläkarbesök. Så duktig var han, verkligen. Gapade så stort och svarade på alla frågor. Domen? ett hål som lagades senare i somras :( Blir till att borsta noggrannare hädanefter.

Vi åkte till Köping för att se när kusinerna Calle och Eric tog studenten. Det gäller att underhålla sig i bilen när det blir för långtråkigt. Bra med spegel så man har någon att prata med :D

Grattis!! Det gjorde ni bra!

Loui valde ut sin snuttetrasa helt själv. Theo hade detta örngott på sin kudde. En morgon lägger sig Loui i Theo säng, och sen ska han hela tiden till kudden. Så fort han såg detta örngott så la han ner huvudet. Så jag tog bort det och gav honom, och ja…. sen dess hänger det med.

Så gosiga med varann…. emellanåt i alla fall ;)

Juni månad för avslutas med denna låt som gick på repeat här hemma hela sommaren. Skulle kunna säga att det är den första melodin Loui lärt sig också. Han nynnar på Hildas sommarvisa.

 

 

Brutet nyckelben. 1-4 Juni

Den 1 juni började olyckligtvis att Loui åkte ner för etagetrappan inne i huset med sin Bobbycar. Han är duktig i trappen men när han satt på bilen så visste han nog inte riktigt vart trappen började så han for ner med ett brak. Vi kollade igenom armar och ben och trodde att allt hade gått bra så jag och Loui åkte som mot Köping som vi bestämt dagen innan.

Micke och Theo var kvar hemma för att bygga vidare på stödmur och trappa vid garaget  Loui är väldigt pappig, (var det i Juni och är det än idag) :) så det gick helt enkelt inte att få något gjort för Micke när Loui bara ville upp till honom.

Vi stannade till först i Västerås hos vänner, det gick bra och jag märkte inget märkvärt med Loui hos dem. När vi sen kom fram till Mormor så började han vara extra kinkig och grinade till då och då. Han blev som ledsen när jag tog i honom, men det gick snabbt över utan var bara sekunderna när jag plockade upp honom. Natten hos Mormor sov han bra och agerade som vanligt dagen efter.

Tittut Celine.

Natten till Söndagen hos Mimmi gick också jättebra, inga tecken på att han hade ont. Men det var väldigt varmt både ute och inne så Loui sov bara i blöjan, och på morgonen efter märkte jag att det var en rodnad ovanför nyckelbenet och han grinade illa när jag lyfte honom.

Ringde vårdguiden då jag misstänkte nyckelbenet. Blev akuten i Köping och röntga och ja, högra nyckelbenet var rakt av :( Lilla gubben! mådde så dåligt när jag tänkte på alla gånger jag lyft honom i och ur bilen och upp och ner i barnstolen vid bordet!

Dock gör de inget vid ett sådant brott på ett så litet barn, utan det får läka av sig själv. Det enda man kunde se på Loui var att han lät högra armen hänga och använde bara vänster.

Dagen efter vi kommit hem den 4 Juni kravlade han sig upp och ner från soffan som om han inte hade brutet ben. Någon vecka senare var det som om det aldrig hade hänt, och han använde högra handen igen.

Dessa filmer är från den 4 Juni.

 

 

 

 

 

 

Lilo sov över!

Förförra helgen åkte vi och hämtade Lilo som skulle sova över här lördag till söndag. De tycker det är så roligt med varandra men bråkar som värsta syskonparet. Var några gånger där jag bad: ”Giv mig styrka” haha…..

Direkt när hon kom så packade vi in oss i bilen för att åka och köpa lördagsmysgodis. Lilo hade med sig Lammis (ett gosedjur de får turas om att ta med sig över en helg på hennes skola) och så ska man skriva vad de gjort tillsammans. Så Lilo spände fast Lammis mellan sig och Theo i bilen så for vi iväg.

Här sitter de och har mys framför en film. Hade bäddat med två madrasser bredvid varandra i vårat sovrum. Då sist kom de in båda och skulle trängas i våran säng på natten, så undvek det genom att lägga dem direkt i vårat sovrum :)

PS. Godiset vägde EXAKT på grammet lika mycket i båda påsarna :D

På Söndagen så grävde jag och Micke upp gräsmattan längst med muren då vi ska anlägga häck där nästa vecka. Fick inget kort där vi grävde, men all gräsmatta sparade vi och lade i slänten. Gäller att ta tillvara på resurserna ;)

Strax innan Lilo blev upphämtad av sin pappa och bror hade Theo, Lilo och Lammis ett litet trumband inne hos mig i köket.

Även om de kivas och jämför varje millimeter av allting hos varandra så längtar vi till nästa gång Lilo kan vara här. Theo frågar redan när Lilo ska sova över.

Magsjuka

Den 8 april åkte jag och barnen till Köping för att fira min syster Pernilla som fyller år den 10:e. Allt var bra och vi fikade gott. Jag åkte tillbaka hemåt på kvällen vid 19 och båda barnen somnade innan vi kom till Västerås.

Dagen efter när vi går in för att väcka Loui på morgonen så upptäcker vi att han spytt någongång under natten. Klockan 17.00 när jag står och steker pannkaka är det dags igen. Han åt inte mycket under dagen, bara lite ersättning och vatten. Han är extra gnällig och när jag lyfter upp honom så får jag all ersättning över mig :( Säger till Theo att sitta helt still då det är spya över hela köksgolvet och hela mig och Loui. Bara för oss att ta en dusch och nya kläder, sanera köket och fortsätta steka pannkaka. Fy tusan alltså.

Inte ofta Loui har ro att sitta i famn och framför allt inte somna hos mig. Men så slö och trött och sov mest hela dagen.

Både jag och Micke åkte också på en mild släng av magsjuka. Men jag var ändå mest i sängen då magknipen så fort man rör sig är inte rolig. Den enda som klarade sig var Theo, han har peppar peppar hittills inte fått magsjuka någongång. Hoppas han forts att klara sig då det går magsjuka mest hela tiden på förskolan tycker jag. Dock lite svårt för honom att förstå varför han inte får springa över och leka med grannarna om dagarna när han varit hemma, att han kan bära smittan fast han inte är sjuk.

Theo försöker trösta lillebror och visa att han finns där. <3

I slutet av veckan kände vi oss alla bättre, men då Micke var hemma för att låta de 48 timmarna gå efter hans magsjuka så passade jag på att ta Theo till Mall of Scandinavia. Lovat att han skulle få köpa lego och köpa glass. Glad kille som fick springa av sig all rastlöshet efter nästan en vecka hemma.

SparaSpara

Alla ❤️ dag

Idag har vi myst på här hemma i sjukdom. Loui snorar och hostar. Theo har haft någon dag med feber och hosta, hade feberfri dag igår och skulle ha gått till förskolan idag då han hävdar att han har fått ont i halsen ? svårt att kontrollera så han fick vara hemma idag också. Det kröp fram sen att han ljugit och inte alls hade ont i halsen ?? Men en hemmadag under valentine är inte dumt ?

Här är dagen i bilder.

Sova i sina egna rum.

I torsdags, den 8 februari flyttade vi ut Louis säng från vårat rum till hans eget. Och så nattar vi återigen Theo i hans rum. Loui sov väldigt bra, nu hittar han nappen själv och stoppar in den, och jag slipper vakna av minsta ljud. Han brukar vakna för dagen vid 06.30-06.45.

I helgen ställde vi iordning det lite bättre och satte upp lite tavlor, blev mycket mysigt.

Sen har vi burit in madrass till vårat rum. Så inte om utan när Theo vaknar har vi sagt att han får lägga sig där. Så det är många sängar i vårat hus just nu

Theo kom in redan 24.00 första natten. Då gick vi tillbaka till hans säng där han somnade om. Sen vaknade han 01.00 igen, då fick han somna om hos oss på madrassen.

De sista två nätterna nu har han tassat in så tyst en 4 åring kan vid 04-05 och lagt sig på madrassen.

Sen så vet jag att allt kan hända med barn och deras första år. Theo sov bra i egen säng till 1 års ålder. Sen har han sovit i egen säng i perioder och våran lååånga perioder. Men nu börjar han bli stor.

Får se hur det blir med Loui, blir nog att trängas med ett till barn i framtiden :D men så här ser det ut just nu.

SparaSpara

Julafton 2017

I år hade vi julafton hos oss för första gången. Så roligt, och skönt att slippa åka hem med barnen och alla julklappar efteråt ;)

Och det blev precis så bra och fint som jag hade sett framför mig. Även om det är mycket att förbereda inför julafton så var det roligt att äntligen få dekorera hela huset med alla tomtar girlanger och ljusstakar som bara legat i kartonger de senaste åren. Och för första gången åkte mitt finporslin och matbestick fram, de har fått vänta många år haha…. var en del att putsa, men kul att de äntligen kommer till användning.

Efter maten var det så dags för Kalle Anke. Då vi bara har playkanaler, fick vi inte i gång det på en gång, blev smått panik här bland familjen när inte kalle började i tid! Men till slut fick Micke igång det. :D

Barnen var såklart väldigt nyfikna på julklapparna och ville öppna så fort Kalle var klart, men först kaffe och tårta, och Tomten var upptagen just nu så det blev en väldigt väntan haha….

Mormor hade bakat den klassiska jultårtan med marsipantomtar till alla som vill ha :D (viktigt det där att det finns tomater så det räcker till alla)

Vi hade ställt ut Kaffe och pepparkaka, för tomten äter inte gröt enligt Theo utan han vill ha kaffe och kaka när han kommer. När grannens Tomte kom gåendes på gatan, skrek barnen till och sprang till dörren och ville att han skulle komma hit. Min enda tanke var: hoppas han inte drar av sig tomtemasken inför dem nu bara. Men han gick bara förbi, utan att äta pepparkaka eller dricka kaffe. Besvikelse. Vi försökte släta över att han har nog bråttom till släden för att hämta fler paket och kanske ska till andra hus innan han kommer hit.

Men så till slut KOM han!! vilken lycka!

Alla fick vi paket, stora som små :) Och jag hade varit väldigt snäll, fick så många och fina presenter :)

Efter all paketutdelning slappade vi, åt lite mera julgodis, barnen lekte och vi vuxna pratade. Blev en riktigt lyckad julafton <3

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Medeltida jul.

I december, rättare sagt den andra adventshelgen åkte jag och Helena till Gotland för att vistas i medeltida jul. Kallt, blåsigt men så himla mysigt, och sååå skönt att sova på hotell och vara med syrran en hel helg :)

Jag och Helena mötte upp Jonas och Crille på tåget till Nynäshamn, och i Visby kom Linus som bor på Gotland och sällskapade.

Får att hålla värmen hade jag och Helena köpt varsin pälsstola och så hade vi med oss nödproviant varje kväll. Små flaskor som jag skrapade ihop hemma haha…

Crille frös lite om sina små ben kan man säga, tror inte han kände dem efter någon timme. Så dagen efter införskaffade han sig ett par långkalsonger att ha under.

Förfest med Helena kan inte bli roligare.

På kvällen såg vi eldshow i St Lars ruin.

På lördagskvällen hade vi bokat bord på Kapitelhusgården.

Crille som talar först tänker sen haha…. säger i förbifarten att han fyllde år (vilket han inte alls gjorde) Så innan maten kom in fick han skönsång vid bordet.

Kvällen fortsatte på Kapitel och avslutades på Bistra Haren.


Kan definitivt tänka mig att åka hit igen på vintern. Nu ser vi fram emot augusti och sommarnätter i Visby.

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Theo, 4 års kontroll

När vi flyttat och bytt BVC så föll Theo lite mellan stolarna, men igår var Theo på sin 4-års kontroll.

Det började med att han fick mäta och väga sig. 109.5 cm lång och 17.5 kg. Så han ligger på mittenstrecket i vikt och ett snäpp upp i längd. Även om vi alla hoppades på att han skulle vara 110 cm lång (för då öppnar det upp att få åka många karuseller i sommar) haha… men innan jag hann säga något om det så tittade sköterskan på mig och sa att i sommar är han 110 cm lång och skrattade. Många barn som vill åka karusell kan jag tänka mig :)

Sen fick Theo själv välja vad han ville göra utefter bilderna på tåget. Han valde piratlappen över ögat såklart. Han såg väldigt bra på båda ögonen.

Sen valde han bilden med ”hörselkåporna” :D Och han hör (kors i taket) också väldigt bra.

Efter hörseltestet fick Theo hoppa hage och stå på ett ben, saker som inte var med på tåget, men de hade en hopphage i hörselrummet så sköterskan frågade Theo om han kunde stå på ett ben. Sen tog hon fram en planka för att se om han kunde hålla balansen.

Sen så spelade sköterskan memorie-spel med Theo . De spelade också spelet där hon lade fram 4 st bilder, sen fick Theo blunda och hon tog bort en av bilderna och Theo skulle se vad som var borta. Gick också väldigt bra.

Sist men inte minst så ritade Theo av Mamma, se så tjusig jag blev! <3

Theo skötte sig exemplariskt, så istället för leksak (som Theo vill ha) som belöning,  lovade jag honom ett biobesök. Så det ska vi försöka göra han och jag inom en snar framtid. Får se om det går en passande och rolig film på bio som vi kan besöka.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Loui 9-10 månader

God Jul och Gott Nytt År för jag lov att börja säga :) Med pushning både från moster Pernilla och Mormor så fick jag arslet ur vagn och gå igenom lite bilder :P

Ska försöka slänga upp ett inlägg från i julas också.

Loui växer så det knakar och dagarna går i ett här hemma. Har varit lite sjukdomar här hemma, och nu senast Loui som varit förkyld och snorig.

4 till tänder har kommit upp, 2 nere och 2 uppe :) Han går längst saker mest hela tiden, och nu de senaste dagarna har det hänt att han ställer sig upp från sittandes utan att hålla sig i något, men att ta steget mot oss vill han inte göra om han inte får hålla handen.

 

SparaSpara

SparaSpara

Vem vinner!

(Humm… detta inlägg skrev jag i oktober, men ser nu att det aldrig lades ut på bloggen. Stenen är ju nu borta i alla fall :) Så tack Johan återigen att du hjälpte oss!)

Skam den som ger sig! Tredje gången gillt! Enträgen vinner! många ordspråk kan passa in på Micke och Stenen (berget) vi har framför garaget. Vem kommer gå segrade ur detta? Det är frågan.

För några veckor sedan så körde vi tredje gången med snigeldynamit för att försöka få stenen att ge vika och spricka så pass mycket så vi kunde få bort de högsta topparna.

Grannen Johan hjälpte till med att borra upp hål då Micke ska ta det lugnare just nu med ryggen.

SparaSpara

SparaSpara