Juni månad!

I Juni kunde vi börja skörda det första i köksträdgården. Gav bort rädisor i omgångar till grannarna då jag fick så mycket. Riktigt roligt!

Pojkarna uppskattade jordgubbarna mest :)

Lite skeptisk var Loui att smaka den första jordgubben, men sen gick han inte att stoppa. Theo och Loui gick ofta till jordgubbarna och åt i somras. Loui älskar också tomater och gick ofta och norpade åt sig en liten tomat.

Att försöka hålla den här galningen lugn efter nyckelbenbrottet var inte lätt. Inte lyssnar han heller :P

Att springa på vårat berg är ju väldans kul, och det förstår jag. Men sagt åt dem många gånger att inte vara precis på sidan där vi sprängt bort halva berget där det tar tvärslut. Hör hur Theo vrålar till och när jag springer ut så sitter han fastkilad som en fällkniv mellan berget och en stor kruka med Dahlior som jag ställt där. Inte fler brutna ben nu!!

Men som tur var så klarade han sig med skrapsår och blåmärken den här gången.

Var även dags för Theos första tandläkarbesök. Så duktig var han, verkligen. Gapade så stort och svarade på alla frågor. Domen? ett hål som lagades senare i somras :( Blir till att borsta noggrannare hädanefter.

Vi åkte till Köping för att se när kusinerna Calle och Eric tog studenten. Det gäller att underhålla sig i bilen när det blir för långtråkigt. Bra med spegel så man har någon att prata med :D

Grattis!! Det gjorde ni bra!

Loui valde ut sin snuttetrasa helt själv. Theo hade detta örngott på sin kudde. En morgon lägger sig Loui i Theo säng, och sen ska han hela tiden till kudden. Så fort han såg detta örngott så la han ner huvudet. Så jag tog bort det och gav honom, och ja…. sen dess hänger det med.

Så gosiga med varann…. emellanåt i alla fall ;)

Juni månad för avslutas med denna låt som gick på repeat här hemma hela sommaren. Skulle kunna säga att det är den första melodin Loui lärt sig också. Han nynnar på Hildas sommarvisa.

 

 

Maj månad!

Vilken sommar vi haft. Inlägg har som vanligt lyst med sin frånvaro, men har sammanställt maj månad än så länge.

Glassäsongen kom tidigt i år :)

Myste i sommarvärmen som kom redan i Maj.

Planterade ut tomat och gurkplantorna och gjorde i ordning pallkragarna.

Killen som älskar vatten.

Bra med en bror ibland!

 Firade mamma som fyllde 70 år. 

Liljekonvalj är ett måste!

Vi åkte till Vaxholm och åt skärgårdsbuffe innan vi åkte hem till oss för kaffe och tårta.

Vi firade förskoleavslutning och sommarlovets början på fredsborg med picknick i gräset.

 

Majmånad för avslutas med den här godingen <3

Solbränna

Vilken dagar vi hade förra veckan. Satt ute och solade i bara linne och shorts :) Ahhh…. alltså det är nu vi i hus börjar leva haha…. man börjar prata med grannarna igen, och barn springer hit och dit till varandra. Så härligt!

Vi åkte och köpte sneakers till pojkarna så när Theo fick gå till förskolan utan överdragsbyxor och tunga stövlar var lyckan stor.

Mycket coolare att ha kepsen bakofram tydligen. Så stor han börjar bli nu <3

”Ta kort någongång då mamma! Måste springa till mina kompisar där borta.”

I år fick det bli Batmankeps och Batmansneakers.

SparaSpara

Sova i sina egna rum.

I torsdags, den 8 februari flyttade vi ut Louis säng från vårat rum till hans eget. Och så nattar vi återigen Theo i hans rum. Loui sov väldigt bra, nu hittar han nappen själv och stoppar in den, och jag slipper vakna av minsta ljud. Han brukar vakna för dagen vid 06.30-06.45.

I helgen ställde vi iordning det lite bättre och satte upp lite tavlor, blev mycket mysigt.

Sen har vi burit in madrass till vårat rum. Så inte om utan när Theo vaknar har vi sagt att han får lägga sig där. Så det är många sängar i vårat hus just nu

Theo kom in redan 24.00 första natten. Då gick vi tillbaka till hans säng där han somnade om. Sen vaknade han 01.00 igen, då fick han somna om hos oss på madrassen.

De sista två nätterna nu har han tassat in så tyst en 4 åring kan vid 04-05 och lagt sig på madrassen.

Sen så vet jag att allt kan hända med barn och deras första år. Theo sov bra i egen säng till 1 års ålder. Sen har han sovit i egen säng i perioder och våran lååånga perioder. Men nu börjar han bli stor.

Får se hur det blir med Loui, blir nog att trängas med ett till barn i framtiden :D men så här ser det ut just nu.

SparaSpara

Theo vs Loui

Frågan man får ibland är om de är lika Theo och Loui. Dels är de lika i kroppsformen, förutom att Loui är kortare än Theo var i den här åldern och så tycker jag de är lika i utvecklingen. Vi får se om Loui går innan 1 års åldern, nära nu men än går han inte.

Dessa videofilmer kanske kan visa en olikhet dem emellan.

 

Theo, 4 års kontroll

När vi flyttat och bytt BVC så föll Theo lite mellan stolarna, men igår var Theo på sin 4-års kontroll.

Det började med att han fick mäta och väga sig. 109.5 cm lång och 17.5 kg. Så han ligger på mittenstrecket i vikt och ett snäpp upp i längd. Även om vi alla hoppades på att han skulle vara 110 cm lång (för då öppnar det upp att få åka många karuseller i sommar) haha… men innan jag hann säga något om det så tittade sköterskan på mig och sa att i sommar är han 110 cm lång och skrattade. Många barn som vill åka karusell kan jag tänka mig :)

Sen fick Theo själv välja vad han ville göra utefter bilderna på tåget. Han valde piratlappen över ögat såklart. Han såg väldigt bra på båda ögonen.

Sen valde han bilden med ”hörselkåporna” :D Och han hör (kors i taket) också väldigt bra.

Efter hörseltestet fick Theo hoppa hage och stå på ett ben, saker som inte var med på tåget, men de hade en hopphage i hörselrummet så sköterskan frågade Theo om han kunde stå på ett ben. Sen tog hon fram en planka för att se om han kunde hålla balansen.

Sen så spelade sköterskan memorie-spel med Theo . De spelade också spelet där hon lade fram 4 st bilder, sen fick Theo blunda och hon tog bort en av bilderna och Theo skulle se vad som var borta. Gick också väldigt bra.

Sist men inte minst så ritade Theo av Mamma, se så tjusig jag blev! <3

Theo skötte sig exemplariskt, så istället för leksak (som Theo vill ha) som belöning,  lovade jag honom ett biobesök. Så det ska vi försöka göra han och jag inom en snar framtid. Får se om det går en passande och rolig film på bio som vi kan besöka.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Snart 8 månader

Om bara 4 dagar blir vår lilla snuffs 8 månader. Så fin och gosig är han. Börjar sova bättre och bättre om nätterna, vi har kortat ner lurarna på dagen och det visades sig direkt genom att han nu sover till 06.30-07 om mornarna. Den där nappen är ju ett gissel, då jag går upp (inte ofta, men endock) ca 2 gånger under natten för att stoppa in den. Han tappar den ofta under sömnen och sover då vidare utan några problem, men vaknar han så är det svårt att somna om utan den. Detta var ju inget vi behövde tänka på med Theo då han sög/suger på tummen. Så han sov nog bättre utan några som helst små uppvak, då han helt enkelt stoppade in tummen av bara farten och vi märkte aldrig av det.

Fullt fart på dagarna, trappen är ju en favorit. Och om Theo blev lite ledsen när man sa ”nääää” med basröst så ler och skrattar mest Loui. Så vi kollar över om vi kan hitta en grind som passar.

Gåstolen är rolig om man får stå utanför :) Gillar den inte som Theo som sladdade överallt med den.

 

När pappa gör sina ryggövningar och stretchar är det roligt att använda honom som hinderbana!

 

Theo 4 år.

Hipp hipp hurra för våran fina bästa kille som fyllde 4 år för en månad sedan. Jag och Theo bakade dagarna innan. Theo önskade chokladbollar så givetvis gjorde vi det.

Då Theo fyllde en Tisdag i år så blev det lite firande på morgonen innan förskolan, Theo ville ha pannkaksfrukost så det fick det bli. Hann leka lite med presenterna också innan det var dags att gå till föris.

På förskolan blev han firad med flagga, sång och ”tårta” :)

På helgen var det dags för det efterlängtade kalaset. Var Avenger-tema. Mycket spiderman med spidermansaft och hulkensaft. Glass med strössel var en hit men också chokladbollarna och marshmallows.

Bästa kompisen (och även Theos tjej) var bortrest till Thailand, så fick bli ett litet kalas bara de två när hon kom hem.

 

Från farmor och farfar kom det paket med posten, väldigt roligt tycker Theo.

 

Theo skickar ett hjärta tillbaka till farmor och farfar <3

Lära sig cykla

Idag så älskar Theo sin springcykel, och vill ”aldrig i liiivet” byta den mot en cykel med pedaler. Här om veckan gick han med på att prova en gång, men sen skulle han minsann på långtur med sin springcykel.

Balansen finns där så att kunna cykla tog inte så lång stund att klara. Däremot tycker han nog att det är lite läskigt att använda bromsen och vill gärna sätta ner fötterna för att bromsa. Och så går det ju inte lika fort ännu med pedalcykeln som med springcykeln :P

Första tandläkarebesöket.

Den 21 september var det dags för Theo att besöka tandläkaren för första gången. När vi i augusti var i Visby så ramlade dessvärre Theo inne och slog i framtänderna. Jag såg ett par veckor efter vi kommit hem att ena framtanden såg grå ut. Vi anmälde till försäkringsbolaget och ringde tandläkaren som ville kika på den.

Domen är att tanden är lös, men att tanden under troligtvis inte har skadats. Undersökningen gick hur bra som helst, Theo var så duktig. Svarade på alla frågor och berättade ordagrant och med inlevelse vad som hade hänt när han slog i tanden :)

Glad kille som gick därifrån med en tandborste och en liten leopard. Sen hade jag lovat besök hos leksaksaffären och fika när han varit duktig.

Syskonkärlek

Även om Theo inte var så happy när fotografen var här i april så är han ändå världens goaste storebror. Har inte en gång varit arg eller sur på Loui. Visst kanske han inte tänker sig för alla gånger och vill gärna trycka till babysitter så Loui nästan skjuts ur som en katapult, så är det aldrig med illvilja utan mera att han tycker det vore roligt och häftigt om lillebror sköts iväg haha….

Han klappar och pussar på Loui så fort han kan och springer och hämtar nappen när han är ledsen.

Theo ville ha Loui i sitt knä en morgon, och när jag tar kort sträcker Theo fram händerna. Jag är precis på väg att säga:

– Ta ner händerna.

När Theo säger:

– Jag gör ett hjärta <3

:D Så gulligt.

Theo sprang och hämtade sin bilmatta så lillebror hade någonstans att ligga och magträna.

Sen tyckte han att Loui skulle ha några bilar att titta på.

Vilket spårade ur en aning, och det var bilar och grejer överallt :)

Mys när pappa kommer hem från jobbet.

3-åring på bygget….

Vissa stunder går det jättebra och andra mindre bra ;) Igår var Theo med hela dagen i huset med Pappa och farfar när jag jobbade. Idag ställer snälla moster Helena upp och är barnvakt trots att hon är barnfri själv från sitt eget barn <3

Blir lite mera effektivt kan jag tänka mig när man inte behöver passa en liten luring som ska peta ner precis allt  i alla springor :P

Så snart ska jag och Theo åka tåg till Solna för att där möta upp Helena.

Men ibland är han ju också en riktig hjälpreda, dammsugaren är en favorit.

img_8867 img_8864

Ö-vik sommaren 2016

Den 12 juli packade jag in mig och Theo i bilen för att själv köra upp till Ö-vik, ingen hade väl trott att den dagen skulle komma ;) Men det gick över förväntan bra. Theo skötte sig, och var lugn i bilen med undantag för något tillfälle.

Theo hittade semesterläget direkt  :D haha….

IMG_8498

IMG_8485

Lådbilen var väldigt rolig, allra helst när någon drog den

IMG_8487

IMG_8494

IMG_8491

På torsdagen den 14 juli åkte jag vidare upp till Luleå för en tjejhelg, så då fick Theo kvalitetstid med farmor själv, för att sen på fredag kom Farfar och pappa upp till ö-vik.

IMG_8514

Men innan jag bilade upp till övik hann vi med att hälsa på kusinerna på deras sommarställe. Väldigt roligt tyckte Theo som fick åka fyrhjuling och vagn med tjejerna.

IMG_8510

Även här fick han alla att jobba för honom haha… tjejerna kämpade med att turas om att dra honom på den lilla fyrhjulingen :D Bästa kusinerna!

IMG_8568

IMG_8570
Modigare och modigare, först vågar han sig upp på fyrhjulingen när den står stilla och avstängd, för att sen sitta själv och i slutet av veckan ville han bara ut för att åka fyrhjuling med farfar :)

IMG_8561

IMG_8486

IMG_8567

Det var alla bilder jag hade från den veckan :) Får se när jag får tid till att lägga upp de få bilder som blev tagna från stugan med tjejerna :P

Här är det nu full rulle med husbygget. Det ska komma upp ett inlägg där också så ni får se allt som skett, men tiden räcker helt enkelt inte till, vi är där hela dagarna och de timmar jag har hemma försöker jag hinna med tvätt och matlagning.

Kram så länge.