Snart 8 månader

Om bara 4 dagar blir vår lilla snuffs 8 månader. Så fin och gosig är han. Börjar sova bättre och bättre om nätterna, vi har kortat ner lurarna på dagen och det visades sig direkt genom att han nu sover till 06.30-07 om mornarna. Den där nappen är ju ett gissel, då jag går upp (inte ofta, men endock) ca 2 gånger under natten för att stoppa in den. Han tappar den ofta under sömnen och sover då vidare utan några problem, men vaknar han så är det svårt att somna om utan den. Detta var ju inget vi behövde tänka på med Theo då han sög/suger på tummen. Så han sov nog bättre utan några som helst små uppvak, då han helt enkelt stoppade in tummen av bara farten och vi märkte aldrig av det.

Fullt fart på dagarna, trappen är ju en favorit. Och om Theo blev lite ledsen när man sa ”nääää” med basröst så ler och skrattar mest Loui. Så vi kollar över om vi kan hitta en grind som passar.

Gåstolen är rolig om man får stå utanför :) Gillar den inte som Theo som sladdade överallt med den.

 

När pappa gör sina ryggövningar och stretchar är det roligt att använda honom som hinderbana!

 

Theo 4 år.

Hipp hipp hurra för våran fina bästa kille som fyllde 4 år för en månad sedan. Jag och Theo bakade dagarna innan. Theo önskade chokladbollar så givetvis gjorde vi det.

Då Theo fyllde en Tisdag i år så blev det lite firande på morgonen innan förskolan, Theo ville ha pannkaksfrukost så det fick det bli. Hann leka lite med presenterna också innan det var dags att gå till föris.

På förskolan blev han firad med flagga, sång och ”tårta” :)

På helgen var det dags för det efterlängtade kalaset. Var Avenger-tema. Mycket spiderman med spidermansaft och hulkensaft. Glass med strössel var en hit men också chokladbollarna och marshmallows.

Bästa kompisen (och även Theos tjej) var bortrest till Thailand, så fick bli ett litet kalas bara de två när hon kom hem.

 

Från farmor och farfar kom det paket med posten, väldigt roligt tycker Theo.

 

Theo skickar ett hjärta tillbaka till farmor och farfar <3

Lära sig cykla

Idag så älskar Theo sin springcykel, och vill ”aldrig i liiivet” byta den mot en cykel med pedaler. Här om veckan gick han med på att prova en gång, men sen skulle han minsann på långtur med sin springcykel.

Balansen finns där så att kunna cykla tog inte så lång stund att klara. Däremot tycker han nog att det är lite läskigt att använda bromsen och vill gärna sätta ner fötterna för att bromsa. Och så går det ju inte lika fort ännu med pedalcykeln som med springcykeln :P

Första tandläkarebesöket.

Den 21 september var det dags för Theo att besöka tandläkaren för första gången. När vi i augusti var i Visby så ramlade dessvärre Theo inne och slog i framtänderna. Jag såg ett par veckor efter vi kommit hem att ena framtanden såg grå ut. Vi anmälde till försäkringsbolaget och ringde tandläkaren som ville kika på den.

Domen är att tanden är lös, men att tanden under troligtvis inte har skadats. Undersökningen gick hur bra som helst, Theo var så duktig. Svarade på alla frågor och berättade ordagrant och med inlevelse vad som hade hänt när han slog i tanden :)

Glad kille som gick därifrån med en tandborste och en liten leopard. Sen hade jag lovat besök hos leksaksaffären och fika när han varit duktig.

Syskonkärlek

Även om Theo inte var så happy när fotografen var här i april så är han ändå världens goaste storebror. Har inte en gång varit arg eller sur på Loui. Visst kanske han inte tänker sig för alla gånger och vill gärna trycka till babysitter så Loui nästan skjuts ur som en katapult, så är det aldrig med illvilja utan mera att han tycker det vore roligt och häftigt om lillebror sköts iväg haha….

Han klappar och pussar på Loui så fort han kan och springer och hämtar nappen när han är ledsen.

Theo ville ha Loui i sitt knä en morgon, och när jag tar kort sträcker Theo fram händerna. Jag är precis på väg att säga:

– Ta ner händerna.

När Theo säger:

– Jag gör ett hjärta <3

:D Så gulligt.

Theo sprang och hämtade sin bilmatta så lillebror hade någonstans att ligga och magträna.

Sen tyckte han att Loui skulle ha några bilar att titta på.

Vilket spårade ur en aning, och det var bilar och grejer överallt :)

Mys när pappa kommer hem från jobbet.

3-åring på bygget….

Vissa stunder går det jättebra och andra mindre bra ;) Igår var Theo med hela dagen i huset med Pappa och farfar när jag jobbade. Idag ställer snälla moster Helena upp och är barnvakt trots att hon är barnfri själv från sitt eget barn <3

Blir lite mera effektivt kan jag tänka mig när man inte behöver passa en liten luring som ska peta ner precis allt  i alla springor :P

Så snart ska jag och Theo åka tåg till Solna för att där möta upp Helena.

Men ibland är han ju också en riktig hjälpreda, dammsugaren är en favorit.

img_8867 img_8864

Ö-vik sommaren 2016

Den 12 juli packade jag in mig och Theo i bilen för att själv köra upp till Ö-vik, ingen hade väl trott att den dagen skulle komma ;) Men det gick över förväntan bra. Theo skötte sig, och var lugn i bilen med undantag för något tillfälle.

Theo hittade semesterläget direkt  :D haha….

IMG_8498

IMG_8485

Lådbilen var väldigt rolig, allra helst när någon drog den

IMG_8487

IMG_8494

IMG_8491

På torsdagen den 14 juli åkte jag vidare upp till Luleå för en tjejhelg, så då fick Theo kvalitetstid med farmor själv, för att sen på fredag kom Farfar och pappa upp till ö-vik.

IMG_8514

Men innan jag bilade upp till övik hann vi med att hälsa på kusinerna på deras sommarställe. Väldigt roligt tyckte Theo som fick åka fyrhjuling och vagn med tjejerna.

IMG_8510

Även här fick han alla att jobba för honom haha… tjejerna kämpade med att turas om att dra honom på den lilla fyrhjulingen :D Bästa kusinerna!

IMG_8568

IMG_8570
Modigare och modigare, först vågar han sig upp på fyrhjulingen när den står stilla och avstängd, för att sen sitta själv och i slutet av veckan ville han bara ut för att åka fyrhjuling med farfar :)

IMG_8561

IMG_8486

IMG_8567

Det var alla bilder jag hade från den veckan :) Får se när jag får tid till att lägga upp de få bilder som blev tagna från stugan med tjejerna :P

Här är det nu full rulle med husbygget. Det ska komma upp ett inlägg där också så ni får se allt som skett, men tiden räcker helt enkelt inte till, vi är där hela dagarna och de timmar jag har hemma försöker jag hinna med tvätt och matlagning.

Kram så länge.

 

Förrådet börjar ta form.

I helgen kom väggar upp runt förrådet. Det gick fort och smidigt för mina tre snickare. Man staplar dem på varandra som lego. Så medans jag jobbade skickade Micke mig bilder och filmsnuttar hur allt fortlöpte.

IMG_7714

Observera det enkla ”jaa” efter man är tilltalad ;) Undrar ja vilka han tar efter? :)

IMG_7708

Banka och hamra är ju som sagt väldigt kul, ju hårdare desto bättre haha…. Men de jobbar på som ett bra team, tycker ni inte? ;) :D

IMG_7723

IMG_7724

IMG_7729

I Måndags kom cementbilen också och fyllde upp väggarna. Sen åkte Olav hem några dagar. Jag hade tagit mig ut kollektivt för att se hur det var :) Ja det gick bra, hoppade bara på fel tåg först bara. Till mitt försvar så stod det samma sak på tågen, var bara det att ett var snabbtåg och skulle gå förbi vår hållplats och det andra stannade på flera. När jag väl satt på rätt tåg så missade jag Östra Runö som jag skulle ha gått av, och fortsatte ändå in till Åkersberga hahaha…. ja jag fick en stadspromenad i alla fall och fick se mer av det samhälle vi snart kommer bo i. Supermysigt är det.

Jag och Olav hann i alla fall ta en fika och jag fick se allt som hade skett sen sist :)

Förrådsgrund och vägg

I måndags den 6 juni var Theo ute med Pappa och Faffa och hjälpte till med sista justeringarna innan det var dags att lägga ut kantbalkarna. Faffa hade fixat ordentliga arbetsbyxor till Theo med tumstock och knäskydd så nu kan han krypa fram överallt utan att få ont i knäna.
IMG_7668

IMG_7671

Theo tyckte det var superskoj med smörjsprejen för avloppsrören.

IMG_7669

Han gillade också måttbandet.

IMG_7678

IMG_7676

IMG_7673

IMG_7675

Sen var det dags att lägga upp kantbalkarna och isoleringen för plattan som kommer ligga under förrådet under garaget.

IMG_7682

 

 

Hos Morfar och Moster Pernilla

Den 9-10 April åkte jag och Helena med barnen mot Köping igen för att fira Pernilla som fyllde 45 år :) Grattis igen Pilla!

Barnen fick uppleva lantliv och vi blev bjudna på den första grillningen för i år. Supergott var det Pernilla.

Så på lördagen åkte vi ut tidigare för att hinna fika med Pappa innan vi skulle till Pernilla. Theo tyckte det var skoj med hönorna och lammen, men mest hönorna skulle jag tro.

IMG_7845

IMG_7848

” Hallå!! hönapöna, vart tog du vägen?!?!”

IMG_7849

IMG_7854

IMG_7861

IMG_7855

IMG_7858

IMG_7866

”Bääää”

IMG_7870

 

Sen på Söndagen var det Bissen BrainWalk som jag och Helena gärna ville gå. Så vi frågade bästa Moster P om det gick bra att vi skjutsade ut barnen tidigare för att vara hos henne medans vi gick milen tillsammans med andra 4000 köpingsbor runt Köping. Och givetvis gick det bra. Och det gick ingen nöd på barnen om vi säger så hahaha… hoppa i lera är väl allas barns dröm ;) Tur att Pernilla hade ombyte hos sig (hon är förberedd) :D för de var tydligen våta inpå skinnet innan de utforskat landet klart.

IMG_7901

IMG_7891

IMG_7894

IMG_7892

Hoppa i vatten och lera är livet!

IMG_7897

IMG_7895

IMG_7899

IMG_8013

IMG_7900

Herren på täppan.

IMG_8009

Lilo hjälper till att räfsa löv och grenar.

IMG_8008

Så himla roligt är det att se Theo springa och vara på exakt samma platser jag var på i hans ålder :) Kanske utforskar han samma tuva och klättra upp på samma sten en annan också stod på som barn.

IMG_7912

Då P var sjuk under Påsken då vi sist var hemma så fick de givetvis också ett stort Påskägg :) Så dagen var toppnotsch i en 2-5 årings liv.

Tack Pernilla för att du är en sån bra Moster och tog så bra hand om dem. Kram!

 

 

Påsk 2016

Försökt ett bra tag nu att få upp en film på youtube från påskhelgen i Köping, och nu äntligen lyckades jag.

Jag, Helena, Lilo och Theo åkte hem till påsk för att fira påsk, men också att fira Theresias äldsta son Eric som fyllde 17 år. Han var inte så sugen att vara med på bild ;) Men Lilo och Theo fastnade på några.

IMG_7774

Innan vi åkte så hämtade vi ett paket på posten från Farmor och Farfar :) Väldigt roligt med paket tycker Theo. Chokladen är alltid uppskattad ;)

IMG_7777

Sen hade Lilo med påskpaket till Theo. Fina byxor i paketet med en söt påskhare som dekoration. Första klubban var roligast ändå tror jag :)

IMG_7780

Sen hos Theres så hade jag också med paket. Tänkte att godis blir det så att det blir över så jag hade köpt blixten McQueen och Bärgarn i duplo istället.

Lilo fick nya danstofflor med Elsa på.

IMG_7783

 Glädjetjut när han såg Bärgarn :D

Och inte nog med det, dagen efter så hade påskharen varit framme och gömt chokladägg hos mormor. Så med god jakt blev det att mumsa ännu mera godis….. inte nå bortskämda ;)

IMG_7787

”Kan han ha gömt dem i taket?”

IMG_7792

”Eller på fönsterbrädan?”

IMG_7794

”Häääär!! bland blommorna i kopparkrukan!!”

IMG_7795

Mumsigt”

IMG_7803

Glad kille!

IMG_7805

Härliga dagar!

Spontant packade vi väskorna och bilade upp till svärföräldrarna i ö-vik i helgen. Vi fick till ett möte med arkitekten som ska hjälpa oss med huset, så det blev jättebra.

Härliga dagar med strålande sol från klarblå himmel. Theo mår bättre nu, även om han äter dåligt och hostar när han anstränger sig för mycket. Men frisk norrlandsluft gjorde oss alla gott.

IMG_7602

Inte ofta en stockholmsunge får åka pulka/madrass.

IMG_7594
IMG_7598

Kul att knuffa faffi ner i snön! :D

IMG_7585

IMG_7586

IMG_7589
IMG_7580

Skotern är spännande och samtidigt lite läskig, men väl när man sitter där så vill man inte kliva av.

IMG_7606

IMG_7608

10406827_10205802129147568_2489715243781844133_n

12801458_10205800748193045_5947758292646765186_n