Juni månad!

I Juni kunde vi börja skörda det första i köksträdgården. Gav bort rädisor i omgångar till grannarna då jag fick så mycket. Riktigt roligt!

Pojkarna uppskattade jordgubbarna mest :)

Lite skeptisk var Loui att smaka den första jordgubben, men sen gick han inte att stoppa. Theo och Loui gick ofta till jordgubbarna och åt i somras. Loui älskar också tomater och gick ofta och norpade åt sig en liten tomat.

Att försöka hålla den här galningen lugn efter nyckelbenbrottet var inte lätt. Inte lyssnar han heller :P

Att springa på vårat berg är ju väldans kul, och det förstår jag. Men sagt åt dem många gånger att inte vara precis på sidan där vi sprängt bort halva berget där det tar tvärslut. Hör hur Theo vrålar till och när jag springer ut så sitter han fastkilad som en fällkniv mellan berget och en stor kruka med Dahlior som jag ställt där. Inte fler brutna ben nu!!

Men som tur var så klarade han sig med skrapsår och blåmärken den här gången.

Var även dags för Theos första tandläkarbesök. Så duktig var han, verkligen. Gapade så stort och svarade på alla frågor. Domen? ett hål som lagades senare i somras :( Blir till att borsta noggrannare hädanefter.

Vi åkte till Köping för att se när kusinerna Calle och Eric tog studenten. Det gäller att underhålla sig i bilen när det blir för långtråkigt. Bra med spegel så man har någon att prata med :D

Grattis!! Det gjorde ni bra!

Loui valde ut sin snuttetrasa helt själv. Theo hade detta örngott på sin kudde. En morgon lägger sig Loui i Theo säng, och sen ska han hela tiden till kudden. Så fort han såg detta örngott så la han ner huvudet. Så jag tog bort det och gav honom, och ja…. sen dess hänger det med.

Så gosiga med varann…. emellanåt i alla fall ;)

Juni månad för avslutas med denna låt som gick på repeat här hemma hela sommaren. Skulle kunna säga att det är den första melodin Loui lärt sig också. Han nynnar på Hildas sommarvisa.

 

 

Brutet nyckelben. 1-4 Juni

Den 1 juni började olyckligtvis att Loui åkte ner för etagetrappan inne i huset med sin Bobbycar. Han är duktig i trappen men när han satt på bilen så visste han nog inte riktigt vart trappen började så han for ner med ett brak. Vi kollade igenom armar och ben och trodde att allt hade gått bra så jag och Loui åkte som mot Köping som vi bestämt dagen innan.

Micke och Theo var kvar hemma för att bygga vidare på stödmur och trappa vid garaget  Loui är väldigt pappig, (var det i Juni och är det än idag) :) så det gick helt enkelt inte att få något gjort för Micke när Loui bara ville upp till honom.

Vi stannade till först i Västerås hos vänner, det gick bra och jag märkte inget märkvärt med Loui hos dem. När vi sen kom fram till Mormor så började han vara extra kinkig och grinade till då och då. Han blev som ledsen när jag tog i honom, men det gick snabbt över utan var bara sekunderna när jag plockade upp honom. Natten hos Mormor sov han bra och agerade som vanligt dagen efter.

Tittut Celine.

Natten till Söndagen hos Mimmi gick också jättebra, inga tecken på att han hade ont. Men det var väldigt varmt både ute och inne så Loui sov bara i blöjan, och på morgonen efter märkte jag att det var en rodnad ovanför nyckelbenet och han grinade illa när jag lyfte honom.

Ringde vårdguiden då jag misstänkte nyckelbenet. Blev akuten i Köping och röntga och ja, högra nyckelbenet var rakt av :( Lilla gubben! mådde så dåligt när jag tänkte på alla gånger jag lyft honom i och ur bilen och upp och ner i barnstolen vid bordet!

Dock gör de inget vid ett sådant brott på ett så litet barn, utan det får läka av sig själv. Det enda man kunde se på Loui var att han lät högra armen hänga och använde bara vänster.

Dagen efter vi kommit hem den 4 Juni kravlade han sig upp och ner från soffan som om han inte hade brutet ben. Någon vecka senare var det som om det aldrig hade hänt, och han använde högra handen igen.

Dessa filmer är från den 4 Juni.

 

 

 

 

 

 

Maj månad!

Vilken sommar vi haft. Inlägg har som vanligt lyst med sin frånvaro, men har sammanställt maj månad än så länge.

Glassäsongen kom tidigt i år :)

Myste i sommarvärmen som kom redan i Maj.

Planterade ut tomat och gurkplantorna och gjorde i ordning pallkragarna.

Killen som älskar vatten.

Bra med en bror ibland!

 Firade mamma som fyllde 70 år. 

Liljekonvalj är ett måste!

Vi åkte till Vaxholm och åt skärgårdsbuffe innan vi åkte hem till oss för kaffe och tårta.

Vi firade förskoleavslutning och sommarlovets början på fredsborg med picknick i gräset.

 

Majmånad för avslutas med den här godingen <3

Solbränna

Vilken dagar vi hade förra veckan. Satt ute och solade i bara linne och shorts :) Ahhh…. alltså det är nu vi i hus börjar leva haha…. man börjar prata med grannarna igen, och barn springer hit och dit till varandra. Så härligt!

Vi åkte och köpte sneakers till pojkarna så när Theo fick gå till förskolan utan överdragsbyxor och tunga stövlar var lyckan stor.

Mycket coolare att ha kepsen bakofram tydligen. Så stor han börjar bli nu <3

”Ta kort någongång då mamma! Måste springa till mina kompisar där borta.”

I år fick det bli Batmankeps och Batmansneakers.

SparaSpara

Loui 1 år

Vår lilla skrutt har blivit 1 år :) Så fort detta år har gått. Vi började med lite paket direkt på morgonen, farmor och farfar var här redan så de gav också present på morgonen.

Tur man har en storebror som kan hjälpa till att öppna ;) Av farmor och farfar fick han skor och skalbyxor. Och utav storebror en klosslåda.

Tack alla som kom och var med oss denna dag. Och tack för alla leksaker Loui fick <3 Sin egna tågbana.

Det största paketet sparade vi till sist. Nu har Loui en egen bil att köra, så nu är det race här hemma. Loui försöker hänga på Theo vilket kanske inte alltid går så bra. Men roligt har han :)

Tack en en gång alla som kom för att fira Loui. Hipp hipp hurra hurra hurra!!

Sova i sina egna rum.

I torsdags, den 8 februari flyttade vi ut Louis säng från vårat rum till hans eget. Och så nattar vi återigen Theo i hans rum. Loui sov väldigt bra, nu hittar han nappen själv och stoppar in den, och jag slipper vakna av minsta ljud. Han brukar vakna för dagen vid 06.30-06.45.

I helgen ställde vi iordning det lite bättre och satte upp lite tavlor, blev mycket mysigt.

Sen har vi burit in madrass till vårat rum. Så inte om utan när Theo vaknar har vi sagt att han får lägga sig där. Så det är många sängar i vårat hus just nu

Theo kom in redan 24.00 första natten. Då gick vi tillbaka till hans säng där han somnade om. Sen vaknade han 01.00 igen, då fick han somna om hos oss på madrassen.

De sista två nätterna nu har han tassat in så tyst en 4 åring kan vid 04-05 och lagt sig på madrassen.

Sen så vet jag att allt kan hända med barn och deras första år. Theo sov bra i egen säng till 1 års ålder. Sen har han sovit i egen säng i perioder och våran lååånga perioder. Men nu börjar han bli stor.

Får se hur det blir med Loui, blir nog att trängas med ett till barn i framtiden :D men så här ser det ut just nu.

SparaSpara

Theo vs Loui

Frågan man får ibland är om de är lika Theo och Loui. Dels är de lika i kroppsformen, förutom att Loui är kortare än Theo var i den här åldern och så tycker jag de är lika i utvecklingen. Vi får se om Loui går innan 1 års åldern, nära nu men än går han inte.

Dessa videofilmer kanske kan visa en olikhet dem emellan.

 

Loui 9-10 månader

God Jul och Gott Nytt År för jag lov att börja säga :) Med pushning både från moster Pernilla och Mormor så fick jag arslet ur vagn och gå igenom lite bilder :P

Ska försöka slänga upp ett inlägg från i julas också.

Loui växer så det knakar och dagarna går i ett här hemma. Har varit lite sjukdomar här hemma, och nu senast Loui som varit förkyld och snorig.

4 till tänder har kommit upp, 2 nere och 2 uppe :) Han går längst saker mest hela tiden, och nu de senaste dagarna har det hänt att han ställer sig upp från sittandes utan att hålla sig i något, men att ta steget mot oss vill han inte göra om han inte får hålla handen.

 

SparaSpara

SparaSpara

BVC – 6 månader

Idag var det dags för 6 månaders kontroll hos läkaren på bvc. De kollade hur han låg på mage och om han snurrade runt för att hämta en leksak som låg en bit bort. De tittade också om han flyttade en sak från ena handen till den andra. Allt detta klarade han med bravur, han kröp också några steg på alla fyra vilket de tyckte var tidigt.

Däremot så kunde läkaren bara känna en testikel, den andra anade hon lite högre upp i ljumsken, så den ligger förhoppningsvis inte kvar högre upp i magen. De ska kolla detta igen vid 10 månader så får vi se. De anade också ett svagt blåsljud, vilket är väldigt vanligt (det hade Theo också) men som brukar växa bort med tiden. Men de gjorde en notis så de kollar detta lite extra vid 10 månader.

Vikt: 7740 g

Längd: 66 cm

Huvudomkrets: 45 cm

 

Loui 5 månader

Den 24:e aug blev Loui hela 5 månader, mitt lilla gos! <3

Han ålar sig fram här hemma, bara bakåt än så länge :) men han kämpar på.

Han sitter väldigt stabilt också.  Inte några längre stunder, men väldigt stadigt, så snart får vi nog byta liggdelen till sittdelen. Men jag vill ha kvar liggdelen ett litet tag till då han sover som bäst på mage fortfarande. Har pallat upp med kudde de gånger han är vaken och vi lämnar eller hämtar Theo på förskolan.

Idag den 26:e augusti så vända han sig flera gånger från rygg till mage också! Var första gången, i alla fall som jag såg det. :D

 

Dop för Loui Erik Olav

Snart 2 månaders sedan dopet för Loui hölls i Bro Kyrka, min hembygd. Tiden flyger iväg så inläggen kommer att komma med något senare ;) Vill så gärna att bloggen inte ska dö ut, utan att Loui också ska kunna gå tillbaka och läsa och se bilder från när han var liten. Detta är ju lite som dagbok och album i ett.

Den 1 juli klockan 14.30 var vi alla samlade i Bro. Var så många som hade åkt långt för att vara med, så roligt! verkligen! :)

Togs lite bilder på fler gäster, men det är ju barnen som är roligast ;) Så här har jag valt att lägga ut bilder som Pernilla tog på de små. Kusiner och sysslingar lekte, och sprang omkring :)

Theo var såååå lycklig över att han hittat ”sin” prinsessa, min Kusin Johans dotter Melina. Så söta!

En del av alla fina presenter Loui fick. Tack alla!

Dop-inlägget får avslutas av de bästa mor och farföräldrarna. Så glad över dessa bilder.

Vill också avsluta att säga tack till alla som kom och ville vara med på denna dag. Inte ofta man får ihop så många av våra familjer. <3

 

Syskonkärlek

Även om Theo inte var så happy när fotografen var här i april så är han ändå världens goaste storebror. Har inte en gång varit arg eller sur på Loui. Visst kanske han inte tänker sig för alla gånger och vill gärna trycka till babysitter så Loui nästan skjuts ur som en katapult, så är det aldrig med illvilja utan mera att han tycker det vore roligt och häftigt om lillebror sköts iväg haha….

Han klappar och pussar på Loui så fort han kan och springer och hämtar nappen när han är ledsen.

Theo ville ha Loui i sitt knä en morgon, och när jag tar kort sträcker Theo fram händerna. Jag är precis på väg att säga:

– Ta ner händerna.

När Theo säger:

– Jag gör ett hjärta <3

:D Så gulligt.

Theo sprang och hämtade sin bilmatta så lillebror hade någonstans att ligga och magträna.

Sen tyckte han att Loui skulle ha några bilar att titta på.

Vilket spårade ur en aning, och det var bilar och grejer överallt :)

Mys när pappa kommer hem från jobbet.

Bebisfotografering

Haft lite strul att få upp bilder här på bloggen nu har Micke uppdaterat sidan så nu gick det bättre. Den 10 april när Loui var 17 dagar gammal hade jag bokat in en fotograf som kom hem hit och fotograferade. Theo var på sitt bästa humör….not…. utan gjorde allt för att INTE se go o glad ut, men hon lyckades få till en jättefin bild på Theo Micke och Loui :) Men en bild på oss alla fyra var lika bra att glömma.

Men superfina bilder på Loui blev det och det var huvudsaken.

Go och glad storebror…. detta var den bästa bilden haha….. visar en 3,5 åring som är på sitt bästa humör ;)

Så glad för denna bild på mina tre pojkar. Loui har även så vaken blick här <3

Den bästa på mig och Micke men då tyckte Loui att det var dags att sluta fotografera haha….