Pillas hippa

Här kommer ett inlägg om vad som hände i helgen i Luleå. Flög upp i fredags med norwegian. Hade bokat med sas, men då de hotade med strejk, vilket det också blev, så blev det panik och ombokning.

Var lite nervös att jag skulle stöta på Pernilla under dagen och avslöja allt :) Men jag kilade upp till Linda som jobbar i Smedjan, för att sen ta bussen hem till henne. Så jag höll mig borta från ställen där Pernilla kunde tänkas dyka upp.

Sen när Jossi kom med ett senare flyg skjutsade Linda och Svenne mig hem till henne.

När vi vaknade på morgonen så spöregnade det, och då menar jag SPÖREGNADE! :( Blev några samtal hit och dit för att försöka styra om vissa saker. Tanken var att Pernilla skulle få en karta och kompass av sina systrar som kidnappade henne på morgonen, för att sen köra vespa till första destinationen. Men då det var sånt oväder fick hon istället åka bil med kartan i knät och berätta vart systrarna skulle köra. Vi var väldigt snälla ;)

IMG_5309

Systrar och några av oss tjejer var med vid kidnappningen. När de gick in hade de varsin bild av Pernilla framför ansiktena.

IMG_5308

Pernilla med sina systrar!

På en statoilmack stod vi andra och gömde oss bland hyllorna :) Killen som jobbade där tyckte nog att morgonen startade rätt så kul ändå ;)

Där fick Pernilla ett brev med en ledtråd som skulle leda henne till där allt startade i Luleå, hennes första lägenhet. Med paraplyer och huvor uppdragna tog vi oss igenom regnet. När vi kom fram stod Sara L och väntade under ett cykelhustak. Hon stod och dansade i mexikansk hatt och poncho haha….. och hon hade ställt i ordning tequila, salt och citron. Sara ställde frågor från den tiden, och svarade Pernilla rätt slapp hon dricka, men svarade hon fel blev det en liten hut.

Det slutade med att vi alla tog varsin för att få upp värmen, många var vid det här laget blöta om fötterna, men vi höll alla gott mod och allt var roligt ändå :) Tyvärr blev det inga bilder då det var inte läge att plocka fram mobilen och fota.

Nästa ledtråd tog Pernilla till Floras kulle nere vid stan. Men då vädret var som det var ledde vi henne till busstationen där hennes barndomsvänner från Vuollerim stod under tak och väntade med ärtrör. Det var tydligen vanligt förekommande att de gömde sig i buskarna som barn och sköt på bilarna haha…

Sen gick vi vidare till galleriorna på stan där Pernilla skulle fråga folk om vem hon skulle gifta sig med och om de kunde komma med råd och tips om hur hon skulle få äktenskapet att hålla. Skönt att komma in i värmen :)

IMG_5307

IMG_5235

IMG_5231

IMG_5234

Vidare ledtråd tog oss ner till Hemma Gastronomi där vi skulle inta brunch. Pernilla älskar skaldjur så det var det givetvis skaldjursbuffe. Allt var sååå gott!

IMG_5239

IMG_5242

IMG_5247

IMG_5305

IMG_5304

Mätta och glada tog nästa ledtråd oss till en dansstudio där vi skulle köra Polerande haha….. finns både filmer och foton härifrån, och det enda kortet på mig från denna dag, men jag hoppar de bilderna haha :P

IMG_5303

IMG_5248

Sen var det dags för sista ledtråden som var att kvällen skulle fortsätta hos Vickan. Hon hade gjort det så fint med långbord och vimplar i taket. Och givetvis fortsatte vi med Pernillas absoluta favorit, skaldjur :)

IMG_5298

Pernilla blir fin i håret av sin syster som är frisör.

IMG_5271

IMG_5300

IMG_5297

IMG_5296

IMG_5274

IMG_5275

IMG_5294

IMG_5290

Under middagen så fick hon paket titt som tätt. Hon skulle sen gissa sig till vem som gett det. Roligt att se vad alla gav som skulle associera till Pernilla och sig själv. Många berättelser från förr och minnen berättades. De hade även ställt frågor till Tommy som även Pernilla fick svara på. De känner varandra rätt väl efter 18 år tillsammans redan…… ja de har varit tillsammans sedan de var 11 år :D

IMG_5284

Blev en liten paus för att kolla Måns uppträdande i ESC :)

IMG_5292

Sedan gick färden in till stan för fortsatt kväll på färjan som hade säsongöppning för i år.

IMG_5286

Elin och Sara var busiga och körde old style och smusslade in cider på krogens toalett.

IMG_5288

 

Allt som allt så måste jag säga att detta måste ha varit den bästa möhippan. För trots det väldigt dåliga vädret så är alla så himla goa med gott humör. Pernilla bjöd på sig själv och var med på allt vi hittade på :)

Glad att jag har dessa tjejer i mitt liv. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *