Medeltidsveckan 2015 sista delen

På Fredagen var vi rätt trötta, i alla fall jag, Helena var nog på partyhumör denna sista kväll för detta år :) Men vi gick ner till Forum Vulgaris som är en scen mitt i marknadsområdet, där skulle våra vänner Gråfötterna uppträda.

IMG_6394

Sen gick vi hem för att byta om. Tanken var att gå på piratfest på den gamla medeltidskrogen Effes, som i alla fall en gång per år går tillbaka till den gamla känslan som alltid var där förr i tiden. Nu är det en vanlig krog som inte har nishat in sig på medeltid under veckan. Men efter mycket velande så drog vi på oss trossfrau klänningarna istället och gick till Kapitelhusgården. Där träffade vi på Linus, Gabriel och Pelle som satt och sydde på olika klädesplagg.

En kanna öl beställdes in och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag/kväll. :)

Det är dessa grabbar som inspirerat oss till att sy för hand, då allas deras kläder är sydda helt på egen hand och de strävar efter så historiskt korrekthet som möjligt.

IMG_6397

IMG_6398

IMG_6369

Jonas slöt upp efter några timmar, och vi gick vidare till klosterlängorna och sen Bistra Haren. När Bistra stängde vid 01.00 så gick vi tillbaka till klosterlängorna, men där var det fullt så killarna gick till Jakthornet. Där kände jag att det fick vara nog för i år :) Jag och Helena gick hem för att få så mycket sömn som möjligt då vi skulle åka hem dagen efter.

Älskar den här bilden, när Helena och jag studsar oss fram genom Visbys gator :D

IMG_2192 (1)

Vi vaknade upp pigga, städade och packade våra väskor. Innan taxin kom och hämtade upp oss till flygplatsen så gick vi till domkyrkan och tände ett ljus för alla som lämnat oss.

Men speciellt tänder vi ett ljus för Håkan, som lämnade oss i augusti 2005 :( I år är det 10 år sedan han så hastigt lämnade oss, och han är saknad. Helena har ett träd som vi alltid går till och kramar. Träder symboliserar Håkan och är en fysisk plats Helena kan gå till, då Håkan ligger i minneslund och har ingen gravsten.

IMG_2219

IMG_2209

IMG_2201 (1)

IMG_2198

Tack alla vänner och nyfunna vänner för i år. :) Vi ses snart igen hoppas jag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *