Tomtköp och husbygge!

IMG_6611

Kanske dags att skriva lite på bloggen om kanske det största jag och Micke gjort (förutom Theo då). Och det är att vi skrev på papper för en egen tomt den 9 oktober 2015.
IMG_6625

IMG_6621

IMG_6619

Micke står och tittar ut över sina ägor ;)

IMG_6613

Nummer 4 är våran tomt.

SFDED6A2A9EEB8F4AD9A91D205F3FEA4E96_920x

På tomten är det en bergsknall närmast vägen. Varit mycket fram och tillbaka hur vi skulle göra med detta berg. Då de var så snälla och satt vår va-servis precis där gränsen till grannen är :/ så har det varit många tankar på hur vi ska dra in det till tomten. Och ännu mera ångest skapade det när vi fick reda på huset ska placeras vid förgårdsmark, vilket är fyra meter in längst med tomt närmast väg. Då vi har ett berg där som vi väldigt gärna vill behålla, så blev vi lite ängsliga att vi skulle behöva bekosta att spränga bort hela berget. Och att få en stor altan mot dag/kvällssolen skulle inte vara möjligt.

Men efter att ha lusläst tomtritningen och verkligen läst varje stavelse för sig så ser vi att det är utprickat förgårdsmark även längst långsidan, då de planerar att göra en infartsväg genom området även där :) Så efter samtal med kommunen och de pratat med sina chefer så ser de inga problem till att vi inte skulle få ställa huset högre upp längst förgårdsmark längst långsidan istället. Så nu får vi hålla tummarna att de håller fast vid detta när bygglovet ska igenom.

Skärmavbild 2016-03-14 kl. 08.15.44

Garaget placerar vi så långt in på tomten vi bara kan på plusmark. Tomten sluttar neråt så då är tanken att vi kan få till ett förråd under en del av garaget. De röda byggnaderna är på ett ungefär hur grannarna kommer behöva bygga.

Sedan dess har vi ritat på en massa olika sorts hus. Allt från supermodern funkis till hus med väldigt konstiga vinklar. Det slutade med att det blev ett klassiskt hus med en etagedel.

Detta är inte riktigt hur det kommer att se ut, men på ett ungefär.

Skärmavbild 2016-03-06 kl. 12.03.21

(Kommer inte att bli sadeltak över utbyggnaden på framsidan)

Skärmavbild 2016-03-06 kl. 12.03.11

Skärmavbild 2016-03-06 kl. 12.02.52

Det är den här delen under balkongen som kommer ligga ca en halvmeter lägre än övriga huset.

Skärmavbild 2016-03-06 kl. 12.03.31

 

2 kommentarer för “Tomtköp och husbygge!

  1. Såå kul för er och framförallt spännande att bygga nytt! Kommer bli topp! :) håller tummarna att bygglovet går igenom så ni får det precis som ni vill! Hoppas Theo är frisk och kry, vi slapp vabruari men tar igen det nu istället ? Kram på er!
    • Ja spännande och superroligt att tiden är här då vi ska få bygga vårat eget :) Jo vi var typ sjuka hela februari känns det som. Ni får krya på er. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *