Nu har det hänt massor med huset!

Nu har det hänt massor med huset, vi fortsätter där vi slutade förra gången med stomresning. Grabbarna från Nybacka Bygg fortsatte med hög fart att få huset under tak och vi hade hjälp av en släkting till grävaren som hade en kranbil för att lyfta på takstolarna.

En film säger mer än en massa bilder så nedan ser ni först en timelaps video på stomresningen och sedan när vi monterar takstolarna och spikar råspontan på taket. Fick inte med allt eftersom batteriet tog slut men kompletterar med lite bilder.

 

Vy från taket där grabbarna lägger ut takpappen. Som ni ser så hade vi riktigt tur med vädret, kanonväder hela veckan.

IMG_7911

Veckan efter satte pappa och jag upp bjälklaget, lättviktsbalkarna var kanon och var lätt att lyfta upp när vi var två även fast de var 7m långa.

IMG_7940

Sedan satte vi upp utvändig isolering innan vi skulle åka upp till Ö-vik en sväng.

IMG_7950

Theo är vår stora hjälpreda och han ska såklart ha både hörselkåpor och skyddsglasögon när han hjälper till :-)

IMG_8030

IMG_8019

Han kom på en alldeles egen metod att ta bort det extra skum som har sipprat ut från väggarna i förrådet. Alla sätt är bra utom de dåliga :-D

Förrådet under garaget är numera vårt fikarum som är svalt och skönt nu mitt i varma sommaren.

IMG_7924

Kvällssolen lyser härligt vackert en sen kväll kl. 20.o0 innan det var dags för mig att åka hem efter en lång dag med montering av fasadisolering och fönsterisoleringssystemet från Rockwool.

IMG_8041

Sedan i en vecka har jag, Pappa, Sophia och Theo jobbat på som tusan och Helena har varit snäll och hjälpt oss med målningen på garaget. Så nu är den färdigmålar två varv, bara knutarna kvar. Jag och pappa har isolerat klart fasaden på huset och gjort klart taksprånget på huset så nu sätter vi igång med fasaden på huset i morgon. Kommer bli superspännande och allt blir så himla bra. Vi är enormt tacksamma för all hjälp med huset som Pappa ger! Värt att nämna är att det tog två hela dagar för mig att skruva upp spikläkten och för pappa att spika upp vår väcka takfot… phuuuu! :-D

IMG_8054

Vi hade också besök av Magnus och Anna med familj i går Torsdag och idag var Sven-Erik, Rosita och Pernilla förbi. Tyvärr blev det inga foton tagna men vi fick en mysig lunch på växthuset i Åkersberga.

4 kommentarer för “Nu har det hänt massor med huset!

  1. Nog att du hinner dokumentera lite vad som händer! Kul för er att se tillbaka på sedan och även för oss som är en bit bort.
    Blir kanon tur att lillsnickarn är så nöjd också?
  2. Vad ni har kommit långt, kul att se, att ni är (3) snickare. Förstår att det har varit varmt , sådan värme det har varit.
  3. Tack för senast det var trevligt? Tänk vad långt ni har kommit sen jag var hos er sist. ?? Då var inte husgrunden gjuten än & nu 5 veckor senare så står både garage & hus på plats. ? Vilket team ni är ?????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *