V.37 (36+5)

IMG_3161

IMG_3156

Bebis:

Bebisen väger nästan 3 kg och är 46 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Ibland har huvudet sjunkit ner ordentligt i bäckenet och då brukar barnmorskan säga att det är fixerat. Då har huvudet sjunkit så långt ner att det inte går att rucka på det. Om bebisen inte har vänt sig så brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

gravid-vecka-37

Mamma:

Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Nu är det vanligt att få förvärkar. Då blir livmodern hård i 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont.

Det kan vara dags när som helst nu, men många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt.

IMG_3202

Egna tankar:

Tankarna är att tiden går för fort men ändå väldigt långsamt! Här hemma är vi inte på långa vägar lika förberedda som förra gången. Jag har plockat fram de minsta kläderna och tvättat upp sängkläderna till spjälsängen. Men jag känner lite ångest över att bb-väskan inte ens fått en tanke. Jag ska ta en sväng till jobbet och lämna min arbets-skjorta, och då passa på att kanske köpa något nytt plagg till den lille så det inte bara blir arvegods. Får se om jag hittar några mjuka tunna byxor till mig också inför hemgången.

Men tittar jag tillbaka till min graviditet med Theo så packade jag inte bb-väskan förrän v.38 så jag har ju gått om tid ;)

Slutade jobba för exakt en vecka sedan och det har varit skönt. Jag har ont direkt när jag vaknar nu i främre symfysen. Och förra veckan hade jag spänningshuvudvärk alla dagar, men den har tack och lov släppt nu efter att Micke masserat mina axlar och nacke.

I denna vecka födde Helena Lilo :O vilket känns lite läskigt haha…. tycker han kan stanna någon vecka till i alla fall ;)

Känner starkare illningar som kommer som stick ibland vilket jag antar kommer när han sjunker längre ner.

 

 

 

En kommentar för “V.37 (36+5)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *